Ääni työvälineenä

Monessa työssä yksi tärkeimmistä työvälineistä on oma ääni. Jos äänenkäytössä tai puhetekniikassa on puutteita, ääni väsyy helposti ja rasituksen voi tuntea ja kuulla. Liian pitkään jatkunut rasittavan äänen käyttö voi myös aiheuttaa patologisia muutoksia kurkunpäässä. Äänihuuliin voi muodostua esimerkiksi polyyppeja tai kyhmyt. Patologisen vaivan hoitamiseen voidaan tarvita leikkausta ja ääniterapiaa.

Puhetekniikkaa ja äänenkäyttöä on kuitenkin mahdollista kehittää paremmaksi ja tarkoituksenmukaisemmaksi niin, että ääni kestää sen kohtaamat haasteet hyvin ja mahdollisimman hyvään ja soivaan ääneen päästään mahdollisimman pienellä vaivalla. Tällöin huollettaan työvälinettä ja ennaltaehkäistään ääniongelmien syntyminen.

Olen pitänyt useita koulutuksia puhetyöläisille Ääni työvälineenä -teemalla. Eräälle asiakkaalle sain tehdä tästä aiheesta vastikään myös videotallenteen, joka ladattiin asiakkaan verkkoon työntekijöiden katseltavaksi. Tuo tallenne on nyt saatavilla myös muille! Tallenteen kesto on yksi tunti ja se jakautuu puolen tunnin teoriaosuuteen, jossa on mukana pohdintatehtävä ja puolen tunnin harjoitteluosuuteen.

Tilaa tallenne itsellesi tai työyhteisöllesi!

Lisätiedot ja tilauslomake löytyvät täältä.

 

Artikkelin kirjoittaja on FM vokologi Johanna Leskelä