Ääni työvälineenä

etusivu >> ryhmäkoulutus >> ääni työvälineenä

Monessa työssä yksi tärkeimmistä työvälineistä on oma ääni. Ääniongelmien ilmaantuessa tai äänen ilmaistessa jotain muuta kuin mitä sen olisi tarkoitus, puheääni vie huomiota itse viestiltä ja tilanne on ikävä sekä kuulijalle että puhujalle. Mikäli äänenkäytössä tai puhetekniikassa on puutteita, ääni väsyy helposti ja rasituksen voi tuntea ja kuulla. Liian pitkään jatkunut rasittavan äänen käyttö voi myös aiheuttaa patologisia muutoksia kurkunpäässä.

Puhetekniikkaa ja äänenkäyttöä on mahdollista kehittää paremmaksi ja tarkoituksenmukaisemmaksi niin, että ääni kestää sen kohtaamat haasteet hyvin ja mahdollisimman hyvään ja soivaan ääneen päästään mahdollisimman pienellä vaivalla.

Sisältö: Luentoa, keskustelua ja harjoituksia

Teoriaosiossa tutustutaan ääntö- ja hengityselimistön anatomiaan ja fysiologiaan sekä resonanssin ja artikulaation merkitykseen. Tutustutaan myös erilaisiin äänentuottotapoihin ja keskustellaan ääniongelmista, niiden synnystä ja ennaltaehkäisystä. Opiskelija saa vinkkejä omaan äänenhuoltoonsa esimerkiksi työssään tai harrastuksessaan.

Harjoitusten tavoitteena on vapauttaa fyysisiä jännittymiä, etsiä rentoa, vapaata ääntä ja luonnollinen hengitys, vahvistaa resonanssia sekä lisätä ääneen voimakkuutta. Käytännön sovelluksissa yhdistetään edellä opittua resonaation ja rennon äänen käyttöä opiskelijoiden omien tekstien tai kouluttajan mukana tuomien teksten esittämisessä.Koulutuksessa opiskelija saa myös henkilökohtaista ohjausta äänenkäytössään. Tavoitteena on, että opiskelija itse osaa havainnoida äänenkäyttöönsä liittyviä tuntemuksia ja näin ollen jatkaa harjoittelua myös itsenäisesti mukaansa saamansa harjoituspaketin mukaisesti.

Osallistujien kommentteja

” Uskottava kouluttaja, josta kuului osaaminen. Mukava tunnelma.”
” Sisältö oli hyvä ja kokonainen paketti. Kouluttaja oli koulutustavaltaan ja -otteeltaan parhaita näkemiäni kouluttajia. Kiitos!”
” Erittäin pätevä, hauska, rento kouluttaja, mikä teki sisältöjen omaksumisesta tosi kivaa ja helppoa. Kiitos!”
” Kouluttaja oli asiantunteva, mukava, rauhallinen, kiva ja rento. Aikataulutus toimi, koulutuksessa oli kiireetön tuntu, vihdoin riittävästi aikaa jonkun asian perusteelliselle läpikäynnille! Tuntui hemmottelulta, että saa vihdoin näin kiireettömän ja perusteellisen äänenkäytön koulutuksen.”

Pyydä tarjousta, niin räätälöidään juuri teille sopiva paketti!

TILAA KOULUTUS / PYYDÄ TARJOUSTA

Valmiisiin paketteihin >>