Neljä askelta parempaan puheääneen -verkkokurssi

79,00 

Kurssilla läpikäytävien neljän askeleen avulla voit kehittää puheäänestäsi entistä kestävämmän, soivemman ja kuuluvamman.

Loogista ja simppeliä. Pääset tulokseen ja opit varmasti.

Kurssin ostaminen:

 • Saat tilaamisen jälkeen tunnukset kurssialustalle sähköpostiisi.
 • Maksuehdot
Tuotetunnus (SKU): 2 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Tiedätkö sen tunteen, kun pelkäät avata suusi omalla vuorollasi? Et tiedä tuleeko ulos pihinää, kähinää vai piipitys. Tai pitkän puhetta täynnä olevan päivän jälkeen kurkku tuntuu kipeältä ja ääni on käheä? Onko sinulla puhuessasi olo, että ilma ei riitä? Joudutko toistelemaan sanomisiasi ärsyyntymiseen saakka?

Olisiko ihanaa, jos ääni voisi soljua helposti ja kauniin soivana, eikä asiaa tarvitsisi sen kummemmin ajatella?    

Neljä askelta parempaan puheääneen -verkkokurssilla 

 • saat äänesi kantamaan paremmin
 • luotat itseesi ja ääneesi enemmän esiintymis- ja puhetilanteissa
 • äänentuotto tuntuu helpommalta
 • tiedät, miten ääni toimii
 • opit nauttimaan puhumisesta ja äänestäsi

Ilmoittautumalla mukaan saat

 • inspiroivia ja selkeitä teoriavideoita
 • teoriaa sekä tekstinä että kuunneltavassa muodossa
 • mukaansatempaavia harjoitusvideoita
 • harjoitukset tekstinä omaksesi
 • liittyä mukaan kurssin Facebook-yhteisöön
 • kaikki materiaalit puoleksi vuodeksi käyttöösi
 • Extra-osion lisämateriaalit, jos kaipaat asiasta lisää tietoa

Kurssilla teet harjoitukset ja tehtävät itseäsi varten, ei velvoitetta palautettavista töistä.

Jos pidät siitä, että asiat käydään läpi systemaattisesti ja loogisesti, eikä niskaasi kaadeta liikaa oppia yhdellä kertaa, tämä kurssi on sinulle!

”Kompakti paketti. Tämä määrä asioita on mahdollista omaksua kiireisenkin arjen keskellä, tehtävät ja teoria eivät vaadi liikaa. Kaunis visuaalinen ulkoasu, tukee monenlaisia oppijoita.” – Merikerttu

Neljä askelta parempaan puheääneen – verkkokurssin käytyäsi tiedät

 • miten äänentuottomekanismit toimivat
 • mitä juuri sinun tulisi ottaa huomioon omassa äänenkäytössäsi
 • miten voit valmistautua esiintymistä ja äänenkäyttöä vaativiin tilanteisiin

Käy kurssi viiden viikon aikana tai omaan tahtiisi

Kurssi suositellaan käytäväksi siten, että uusi osio käydään läpi yhtenä päivänä viikossa. Näin kurssi kestää yhteensä viisi viikkoa. Kaikki materiaalit ovat käytettävissäsi puolen vuoden ajan ja halutessasi voit käydä kurssin läpi myös nopeammin tai hitaammin. Voit kertailla ja harjoitella asioita materiaalien avulla kaikessa rauhassa puolen vuoden ajan.

 

Tiesitkö, että hyvä puheääni voi auttaa jopa uralla etenemisessä?


Meillä käy usein niin, että yritämme voimistaa ääntämme tiivistämällä liikaa kurkunpään lihaksia. Silloin äänestä tulee puristeinen ja tulkitsemme tällaisen äänen usein vihaiseksi tai ärtyneeksi. Taitava äänenkäyttäjä hallitsee ääntään siten, että iloiset ja onnelliset asiat voidaan ilmaista selkeästi positiivisina myös voimakkaalla äänellä.

On myös olemassa tiettyjä äänen piirteitä, joita tutkimusten mukaan pidetään erityisesti epämiellyttävinä. Niitä ovat muun muassa narina ja nasaalisuus. Huomattava äänen takaisuus voi tuoda persoonasta ikäviä mielikuvia.

Puheäänen toimivuudellakin on väliä. Esimerkiksi opettajan ääniongelmien on todettu vaikeuttavan oppilaiden keskittymistä opiskeltavaan asiaan.

Ääntä on mahdollista muokata ja kouluttaa haluamaansa suuntaan, jos motivaatio opiskeluun löytyy oppilaalta itseltä. Lähtökohta oppimiselle ja muutokselle on se, että ymmärtää puheen ja äänentuoton mekanismeja ja havaitsee ja kuulee mitä omassa kehossa ja ääntöelimistössä tapahtuu.

”Äänenkäytön harjoitusten myötä on tuntunut, että ääni on kulkenut vaivattomammin ja narissut/kähissyt vähemmän, eikä ole rasittunut niin helposti.” – Anniina

”Sain hyviä vinkkejä, joiden huomasin auttavan. Esimerkiksi äänen kuuluvuuteen, artikulaatioon ja puheen nopeuteen saamani ohjeet auttoivat. Pitää vielä muistutella itseä jotta harjoitukset siirtyisivät rutiiinisti käytettäväksi.” – Kirsi

Verkkokurssin kouluttajana toimii FM vokologi, Johanna Leskelä.

”Olin itse nuorena hyvin ujo ja muistan selvästi arkailleeni myös äänenkäyttöäni varsinkin suuremmissa ryhmissä ja erityisesti luokassa. Pelkäsin, etten saisikaan ääntäni kuuluviin ja minun pitäisi yskiä ja kakistella saadakseni jotain kuuluville. Esiintymisarkuuteni ulottui jopa rajoittamaan elämääni jonkin verran. En uskaltanut toteuttaa haaveitani tai tehdä asioita, joita olisin oikeasti halunnut tehdä. Parikymppisenä päätin ottaa härkää sarvista ja laittaa itseni yhä uudelleen noihin kammoksuttuihin tilanteisiin. Aloin harrastaa näyttelemistä ja siinä jos jossain on on uskallettava avata suunsa. Tuolloin myös tajusin, että yliopistossa voi opiskella mielestäni huippukinnostavia aiheita, kuten puheviestintää. Pääsin opiskelemaan puheoppia Tampereen yliopistoon vuonna 2006 ja valmistuin maisteriksi, pääaineenani puhetekniikka ja vokologia, vuonna 2011.”

”Ihmisääni on kiehtova asia. On hienoa huomata, että se ei olekaan hallitsematon, kuten tuolloin nuorena luulin. Jos nyt äänessäni kuuluu rosoa tai narinaa, tai jos kurkussa tuntuu kipua ääntä käyttäessäni, tiedän mistä asia johtuu ja miten voin ääntäni auttaa. Voin luottaa siihen, että ääneni kantaa ja toimii ja osaan huoltaa sitä oikein. Olen oppinut nauttimaan äänestäni. Jännityksestä taas en edes enää yritä pyristellä eroon vaan sen suhteen pyrin sopuisaan yhteiseloon.”

”Haluan rohkaista muitakin tutustumaan omaan instrumenttiinsa. Kun äänentuotto on hallittua ja tarkoituksenmukaista, se antaa varmuutta myös muihin elämän osa-alueisiin!”

 

Neljä askelta parempaan puheääneen – verkkokurssin sisältö ja materiaalit

Kurssin sisältö ja materiaalit on jaoteltu loogisiin osioihin, eli neljään askeleeseen sekä yhteen kertausosioon. Ensimmäisen askeleen materiaalit ovat käytössä heti kurssin alkaessa ja loput avautuvat viikon välein. Jokaisen askeleen päätteeksi annetaan jokin pohdintatehtävä viikon ajalle.

Nämä kaikki saat verkkokurssilla 79 eurolla!

  Arvo (Sis. alv 24 %)
Viiden viikon opetus ja materiaalit 388 eur
Toimiva puheääni – äänenhuolto-opas 15 eur
Kurssilla tehtävät harjoitukset tekstinä itselle ladattavissa 25 eur
Arvo yhteensä 428 eur
   

Näin kurssin käyneet kommentoivat kurssia

”Miellyttävä selkeä ulkoasu. Johannan selkeä ääni.”

”Harjoitukset olivat hyviä ja monipuolisia.”

”Selkeys, helposti omaksuttavat harjoitteet, heti auttavat harjoitteet, ei liian pitkä, helppo tai vaikea. Videot olivat tosi hyviä ja kävivät esimerkkinä hyvästä äänentuotosta.”

Kurssin tarkka ohjelma

  Teoria Harjoitukset
1. viikko – Ääntöelimistön toiminta
– Kehon ja äänen yhteys
– Kehon lämmittely ja rentoutus
– Kehonkäyttö
– Leuan ja kasvojen rentoutus
2. viikko – Hengitys – Syvähengityksen haku
– Hengitys ja ääntäminen
3. viikko – Äänenlaatu
– Äänenväri ja -soivuus
– Lämmittely
– Resonanssiharjoitukset
– Tekstiharjoitus
4. viikko – Puhenopeus
– Artikulaation harjoittaminen
– Kertausta
– Artikulaatioharjoitukset
– Tekstiharjoitus
5. viikko – Kertaus
– Jatkosuunnitelma

– Kertausta
– Yhteenvetoa

ILMOITTAUDU KURSSILLE


Huom!

Kurssi on suunnattu terveen äänen kehittämiseen. Jos epäilet kurkunpäässäsi patologista vaivaa tai esimerkiksi äänen käheys on kestänyt kaksi viikkoa, hankkiudu tutkimuksiin korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille tai foniatrille.

Osallistujamäärä

1 hlö, 2 hlöä (kaveriale), 20 hlöä, 50 hlöä, 100 hlöä, 300 hlöä