fbpx

Kouluttajat

etusivu >> kouluttajat

Äänenkäyttö ja esiintyminen

FM vokologi Johanna Leskelä

Valmistuin vuonna 2011 filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenani puhetekniikka ja vokologia eli äänen tutkimus. Kouluttajana olen toiminut vuodesta 2012 alkaen. Koulutusteni palautteiden perusteella laskettu keskiarvo on 4,7 (asteikolla 1-5). Opetustyylissäni olen saanut kehuja hyvän ilmapiirin aikaansaamisesta, asiantuntijuudesta, rauhallisuudesta ja selkeydestä.

Koulutusosallistujan kommentti:
”Hyvä ja innostava kouluttaja, osasi asiansa ja esitti sen selkeästi. Kiitos tämän valmennuksen järjestämisestä! Mielellään olisi voinut olla pidempikin. Tärkeä aihe puhetyöläiselle.”

Katso muita palautteita täältä.

Esiintyminen

Olen lapsesta saakka esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa musiikki- ja helkakerhoharrastukseni kautta. Vähän päälle parikymppisenä innostuin kovasti teatterista ja pääsin mukaan harrastajateattereihin Helsingissä ja Tampereella. Tämän harrastukseni ansiosta kiinnostuin yhä enemmän oman äänen kehittämisestä ja sitä kautta myös yleisesti äänenkäyttöön ja ihmisääneen liittyvistä ilmiöistä.

Vaikka esiintymisviettini on vienyt minut joskus hyvin hämmentäviinkin tilanteisiin, en ole koskaan ollut täysin kylmäpäinen esiintyjä. Jännitin aiemmin paljon esiintymistilanteita ja edelleen tietyt tilanteet saavat sympaattisen hermostoni hyppäämään häränpyllyä. Onneksi näyttää kuitenkin olevan niin, että siedättäminen toimii tähänkin vaivaan hyvin. Kouluttajan työn lisäksi karaisen mokaamisen pelkoani mokailemalla aika ajoin klovneria-kursseilla.

Äänenkäyttö

Olen todennut omissa harrastuksissani, opinnoissani ja työssäni, että ääntä voi kouluttaa haluamaansa suuntaan. Ääni on osa ihmisen persoonaa ja vaikuttaa ihmisen kuvaan itsestä sekä muiden saamaan mielikuvaan toisen persoonasta. Äänenkäytön hallinta ja monipuolinen osaaminen tuo varmuutta esiintymiseen. Jokaisen kannattaa pitää huolta omasta äänestään.

Hengitys

Hengitys on asia, joka ulottuu lähes kaikkiin olemisen osa-alueisiin. Puhetekniikalle oikeanlainen hengitys on ensiarvoisen tärkeää, jotta saamme käyttöömme parhaan mahdollisen tuen voimakkaalle äänelle. Se auttaa myös hyvän äänenlaadun ja -soinnin hakemisessa. Olen myös erittäin kiinnostunut hengityksen rauhoittavasta vaikutuksesta esimerkiksi jännittävissä esiintymistilanteissa.

Pyydä koulutustarjousta: Johanna Leskelä, johanna@soivacoaching.fi, 050 372 6951

 


Myös näitä kouluttajia voit tilata Soiva Coachingin kautta.

 

Puheviestintä ja vuorovaikutus, FM Marja Eklund

 

Marja Eklund on valmistunut Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan puheviestintä. Puheviestintä tarkastelee ihmisten puheviestintäkäyttäytymistä ja viestintäprosesseja kaikissa vuorovaikutustilanteissa. Tarkasteltavana ovat kaikki tilanteet, joissa ihmiset ovat keskenään vuorovaikutuksessa.

Marja on opettanut puheviestintää Tampereen yliopistossa sekä tutkinto-opiskelijoille että avoimen yliopiston opiskelijoille. Itä-Suomen yliopistossa opetettavana olivat tulevat opettajat. Yliopistomaailman ulkopuolelta koulutuskokemusta löytyy ammattiliittojen järjestämistä koulutuksista.

Koulutuksissaan Marjan lähtökohtana on se, että vuorovaikutus on avain onnistumiseemme sekä henkilökohtaisessa- että ammatillisessa elämässämme ja tämän vuoksi vuorovaikutustaitojen kehittäminen on tärkeää meille jokaiselle.

“Opettajan positiivinen ja innostunut asenne. Paljon todella tärkeää ja merkityksellistä asiaa kaikista kurssin sisällöistä. Koko kurssi herätti todella paljon ajatuksia ja ainakin henkilökohtaisesti jäin pohtimaan ja tarkkailemaan asioita vielä kurssin ulkopuolellakin.”

Pyydä koulutustarjousta: Johanna Leskelä, johanna@soivacoaching.fi, 050 372 6951