FM vokologi Johanna Leskelä

Koulutusosallistujan kommentti:
”Sisältö oli hyvä ja kokonainen paketti. Kouluttaja oli koulutustavaltaan ja -otteeltaan parhaita näkemiäni kouluttajia. Kiitos!”

Johannan ajatuksia

Olen lapsesta saakka esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa musiikki- ja helkakerhoharrastukseni kautta. Vähän päälle parikymppisenä innostuin kovasti teatterista ja pääsin mukaan harrastajateattereihin Helsingissä ja Tampereella.

Tämän harrastukseni ansiosta kiinnostuin yhä enemmän oman äänen kehittämisestä ja ihmisäänestä. Lopulta lähdin myös opiskelemaan puhetekniikkaa ja vokologiaa Tampereen yliopistoon.

Vaikka esiintymisviettini on vienyt minut joskus hyvin hämmentäviinkin tilanteisiin, en ole koskaan ollut täysin kylmäpäinen esiintyjä. Jännitin aiemmin paljon esiintymistilanteita ja edelleen tietyt tilanteet saavat sympaattisen hermostoni hyppäämään häränpyllyä. 

Onneksi näyttää kuitenkin olevan niin, että siedättäminen toimii tähänkin vaivaan jonkin verran. Kouluttajan työn lisäksi karaisen mokaamisen pelkoani mokailemalla aika ajoin klovneria-kursseilla.

Olen todennut omissa harrastuksissani, opinnoissani ja työssäni, että ääntä voi kouluttaa haluamaansa suuntaan. Ääni on osa ihmisen persoonaa ja vaikuttaa ihmisen kuvaan itsestä sekä muiden saamaan mielikuvaan toisen persoonasta. 

Äänenkäytön hallinta ja monipuolinen osaaminen tuo varmuutta esiintymiseen ja muihinkin elämän osa-alueisiin. Jokaisen kannattaa pitää huolta omasta äänestään.