Säkenöivä puhuja_kesä 2018

etusivu >> avoimet koulutukset >> säkenöivä puhuja


Säkenöivä puhuja – esiintymisen ja äänenkäytön kesäkurssi

Aikataulu:
la 30.6. klo 12-15 ja
su 1.7. klo 12-16
(yhteensä 7 tuntia)

Paikka:
Olotila Moyo, Tuomiokirkonkatu 1, Tampere

Olemme päivittäin monenlaisissa tilanteissa, joissa muokkaamme esiintymistämme aina tilanteen mukaiseksi. Emme esimerkiksi puhu pomolle samalla tavoin kuin vaikkapa perheenjäsenille. Puheäänen täytyy taipua toisinaan voimakkaaseen kailotukseen ja toisinaan hiljaiseen hissutteluun. Jotkut eteen tulevat puhe- ja esiintymistilanteet myös jännittävät. Miten puheääni näissä tilanteissa toimii ja mitä voimme tehdä, että saamme parhaan mahdollisen äänen käyttöömme tilanteessa kuin tilanteessa? Entä mikä esiintymisessä tuo tarvittaessa vakuuttavuutta puhujalle?

Säkenöivä puhuja – esiintymisen ja äänenkäytön kesäkurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää äänenkäyttöään ja esiintymistään paremmaksi ja vakuuttavammaksi sekä saada keinoja esiintymisjännityksen oireiden lievittämiseen.

Kurssilla perehdytään:
– hyvään äänentuoton tekniikkaan hengityksen, kehonkäytön, resonanssin sekä artikulaation näkökulmista
– ääniongelmiin ja niiden ennaltaehkäisyyn
– esiintymisjännitykseen ilmiönä
– nonverbaalisen viestinnän merkitykseen esiintymisessä
– yleisön kohtaamiseen esiintymistilanteessa.

Kurssilla tehtävien puhetekniikan harjoitusten tavoitteena on vapauttaa fyysisiä jännittymiä, etsiä rentoa, vapaata ääntä ja luonnollinen hengitys sekä vahvistaa resonanssia. Ajatuksia esiintymisen ja nonverbaalisen viestinnän vakuuttavuudesta herätellään sekä puhetekniikan harjoituksilla että teatterillisilla keinoilla.

Kouluttaja:

FM vokologi Johanna Leskelä on valmistunut Tampereen yliopistosta puhetekniikan ja vokologian eli äänen tutkimuksen pääaineesta. Sivuaineena hän on opiskellut muun muassa teatterin ja draaman tutkimusta sekä puheviestintää. Hänellä on runsaasti esiintymiskokemusta musiikin saralta ja harrastajanäyttelijänä. Kouluttajana (Soiva Coaching) hän on toiminut vuodesta 2012 lähtien.

“Kiitos! Sain koulutukselta hyviä työkaluja jatkaa hyvää äänenkäyttöä. Oli miellyttävä kokemus ja kouluttaja mukava ja helposti lähestyttävä, kuunteleva ja innostava.”

 

“sopivassa suhteessa teoriaa ja harjoituksia. Rento ja vapauttava ilmapiiri. Hyviä, tehokkaita harjoituksia. Myös yksilöllistä ohjausta tarpeen mukaan.”

Hinta:
170 eur (sis. alv 24%)

Toteutuminen:
Kurssille otetaan enintään viisitoista osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Varusteet:
Päälle mukavat, liikkumiseen sopivat vaatteet.

Lisätietoja kurssista:
Sähköposti: johanna(at)aanenkaytto.fi
Puh: 050 372 6951

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi varausmaksulaskun (30 eur). Maksamalla varausmaksun 21.6. mennessä olet lunastanut paikkasi kurssilla. Jos tämän jälkeen kurssilla on vielä tilaa, mukaan voi ilmoittautua kurssin alkamispäivään saakka. Loput kurssin hinnasta maksetaan kurssin jälkeen. Varaus- ja kurssimaksut palautetaan, mikäli kurssi peruuntuu järjestäjän toimesta tai kurssilainen peruu osallistumisensa lääkärintodistuksella.

Kursille osallistuneilla on mahdollisuus varata yksi äänenkäytön yksityistunti 20% alennuksella tai neljän tunnin äänitreenikokonaisuus 25% alennuksella kolmen kuukauden sisällä kurssin ajankohdasta alkaen. (Heinäkuussa aikoja rajoitetusti.)

Tervetuloa mukaan saamaan varmuutta ja vakuuttavuutta omaan äänenkäyttöösi ja esiintymiseesi!

Huom! Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on terve ääni. Mikäli epäilet kurkunpäässäsi patologista vaivaa tai esimerkiksi äänen käheys on kestänyt kaksi viikkoa, hankkiudu tutkimuksiin korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille tai foniatrille ennen kurssille ilmoittautumista.

Huom! Olotila Moyossa leijailee joskus suitsukkeiden tuoksu, mikä saattaa herkimmille aiheuttaa allergiaoireita.