Verkkokurssit

Verkkokurssit

etusivu >> verkkokoulutus >> Verkkokurssit

Neljä askelta parempaan puheääneen – viiden viikon verkkokurssi

Tiedätkö sen tunteen, kun pelkäät avata suusi omalla vuorollasi? Et tiedä tuleeko ulos pihinää, kähinää vai piipitys. Tai pitkän puhetta täynnä olevan päivän jälkeen kurkku tuntuu kipeältä ja ääni on käheä? Onko sinulla puhuessasi olo, että ilma ei riitä? Joudutko toistelemaan sanomisiasi ärsyyntymiseen saakka?

Olisiko ihanaa, jos ääni voisi soljua helposti ja kauniin soivana, eikä asiaa tarvitsisi sen kummemmin ajatella?

Soiva Coaching on kouluttanut lukemattomia puhetyötä tekeviä työyhteisöjä sekä yksityishenkilöitä, jotka haluavat saada varmuutta, ilmaisevuutta ja hallintaa äänenkäyttöönsä. Yksityisoppilaat kertovat monesti hakevansa tunneilta äänelleen vakuuttavuutta, voimaa ja kuuluvuutta. Usein jo neljän kerran tapaamisen jälkeen ero on kuultavissa selvästi ensimmäisen ja neljännen kerran äänitteitä kuunnellessa. Yksityistunneilla edetään tietyn logiikan mukaan, joka takaa jatkuvan kehittymisen ja opetuksen mahdollisimman hyvän omaksumisen. 

Oppilaat ovat kokeneet äänensä koulutuksen jälkeen helpommaksi tuottaa, vapaammaksi, varmemmaksi ja kuuluvammaksi. Eräs kommentoi tunnilla, ettei muista milloin viimeksi olisi saanut itsestään ulos niin voimakasta ääntä.

Neljä askelta parempaan puheääneen – verkkokurssilla sovelletaan nyt tätä samaa hyväksi havaittua opetusmetodia!

Kurssin opeilla

 • saat äänesi kantamaan paremmin
 • luotat itseesi ja ääneesi enemmän esiintymis- ja puhetilanteissa
 • äänentuotto tuntuu helpommalta
 • tiedät, miten ääni toimii
 • opit nauttimaan puhumisesta ja äänestäsi

Ilmoittautumalla mukaan saat

 • inspiroivia ja selkeitä teoriavideoita
 • teoriaa sekä tekstinä että kuunneltavassa muodossa
 • mukaansatempaavia harjoitusvideoita
 • harjoitukset tekstinä omaksesi
 • halutessasi Facebook-yhteisön ja kouluttajan tuen
 • kaikki materiaalit puoleksi vuodeksi käyttöösi

Jos pidät siitä, että asiat käydään läpi systemaattisesti ja loogisesti, eikä niskaasi kaadeta liikaa oppia yhdellä kertaa, tämä kurssi on sinulle!

Neljä askelta parempaan puheääneen – verkkokurssin käytyäsi tiedät

 • miten äänentuottomekanismit toimivat
 • mitä juuri sinun tulisi ottaa huomioon omassa äänenkäytössäsi
 • miten hallitset ääntäsi eri tilanteissa

Voit aloittaa kurssin silloin, kun se sinulle sopii.

Kurssin aloitukseen määritetään tietty aika ja materiaalit avautuvat viikoittain. Jos haluat, voit liittyä samaan aikaan aloittavien joukkoon. Tämä mahdollistaa virtuaalisen tuen Facebook-ryhmän kautta. Viiden viikon kuluttua aloituksesta kaikki materiaalit ovat ulottuvillasi ja voit käydä niitä läpi omaan tahtiisi ja kertailla kaikessa rauhassa puolen vuoden ajan.

Tiesitkö, että hyvä puheääni voi auttaa jopa uralla etenemisessä?

Journal of Voicessa julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että useimmiten toimitusjohtajan asemaan nousevilla henkilöillä on pehmeä, mutta kuuluva ääni. Meillä käy usein niin, että yritämme voimistaa ääntämme tiivistämällä liikaa kurkunpään lihaksia. Silloin äänestä tulee puristeinen ja tulkitsemme tällaisen äänen usein vihaiseksi tai ärtyneeksi. Taitava äänenkäyttäjä hallitsee ääntään siten, että iloiset ja onnelliset asiat voidaan ilmaista selkeästi positiivisina myös voimakkaalla äänellä. On myös olemassa tiettyjä äänen piirteitä, joita tutkimusten mukaan pidetään erityisesti epämiellyttävinä. Niitä ovat muun muassa narina ja nasaalisuus, myös huomattava äänen takaisuus voi tuoda persoonasta ikäviä mielikuvia.

Ääntä on mahdollista muokata ja kouluttaa haluamaansa suuntaan, jos motivaatio opiskeluun löytyy oppilaalta itseltä. Lähtökohta oppimiselle ja muutokselle on se, että ymmärtää puheen ja äänentuoton mekanismeja ja havaitsee ja kuulee mitä omassa kehossa ja ääntöelimistössä tapahtuu.

Verkkokurssin kouluttajana toimii FM vokologi, Johanna Leskelä.

“Olin itse nuorena hyvin ujo ja muistan selvästi arkailleeni myös äänenkäyttöäni varsinkin suuremmissa ryhmissä ja erityisesti luokassa. Pelkäsin, etten saisikaan ääntäni kuuluviin ja minun pitäisi yskiä ja kakistella saadakseni jotain kuuluville. Esiintymisarkuuteni ulottui jopa rajoittamaan elämääni jonkin verran. En uskaltanut toteuttaa haaveitani tai tehdä asioita, joita olisin oikeasti halunnut tehdä. Parikymppisenä päätin ottaa härkää sarvista ja laittaa itseni yhä uudelleen noihin kammoksuttuihin tilanteisiin. Aloin harrastaa näyttelemistä ja siinä jos jossain on on uskallettava avata suunsa. Tuolloin myös silmäni avautuivat huomaamaan, että yliopistossa voi kuin voikin opiskella itseäni kiinnostavia aiheita, kuten puheviestintää. Pääsin opiskelemaan puheoppia Tampereen yliopistoon vuonna 2006 ja valmistuin maisteriksi, pääaineenani puhetekniikka ja vokologia, vuonna 2011.

Ihmisääni on kiehtova asia. On hienoa huomata, että se ei olekaan hallitsematon, kuten tuolloin nuorena luulin. Jos nyt äänessäni kuuluu rosoa tai narinaa, tai jos kurkussa tuntuu kipua ääntä käyttäessäni, tiedän mistä asia johtuu ja miten voin ääntäni auttaa. Voin luottaa siihen, että ääneni kantaa ja toimii ja osaan huoltaa sitä oikein. Olen oppinut nauttimaan äänestäni. Jännityksestä taas en edes enää yritä pyristellä eroon vaan sen suhteen pyrin sopuisaan yhteiseloon.

Haluan rohkaista muitakin tutustumaan omaan instrumenttiinsa. Kun äänentuotto on hallittua ja tarkoituksenmukaista, se antaa varmuutta myös muihin elämän osa-alueisiin!”

Neljä askelta parempaan puheääneen – verkkokurssin sisältö ja materiaalit

Kurssin sisältö ja materiaalit on jaoteltu loogisiin opetusosioihin, eli neljään askeleeseen sekä yhteen kertausosioon. Ensimmäisen askeleen materiaalit ovat käytössä jo heti kurssin alkaessa.

Jokaisen askeleen päätteeksi annetaan jokin pohdintatehtävä viikon ajalle. Tästä tehtävästä voidaan keskustella viikon lopulla Facebook-ryhmässä.

Soiva Coachingin viiden kerran (1h) yksityisopetuksen arvo on 345 euroa (sis. alv 24%)

Verkkokurssilaisena saat ladata kaikki kurssilla tehtävät harjoitukset itsellesi tekstinä (arvo 25 eur sisältäen alvin).

Saat myös käyttöösi Toimiva puheääni – äänenhuolto-oppaan, jonka kymmentä käytännönläheistä vinkkiä noudattamalla saat äänesi jaksamaan ja toimimaan entistä paremmin (arvo 15 eur sisältäen alvin).

Soiva Coachingin koulutuspalautteita, kevät 2019

“Sisältö oli hyvä ja kokonainen paketti. Kouluttaja oli koulutustavaltaan ja -otteeltaan parhaita näkemiäni kouluttajia. Kiitos!”

“Uskottava kouluttaja, josta kuului osaaminen. Mukava tunnelma.”

“Asiantunteva ja monipuolinen sisältö. Käytännön harjoitukset olivat hyviä.”

Kevään 2019 ryhmäkoulutusten NPS-tulos: 89
Mikä NPS?

Ilmoittaudu Neljä askelta parempaan puheääneen –verkkokurssille nyt!

Verkkokurssi toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa, joten sille on määritelty pilottikurssin hinta. Elokuun 2019 kurssilla saat kaiken edellä luetellun todennäköisesti ensimmäisen ja viimeisen kerran näin edullisesti.

Elokuun 2019 kurssin hinta on 90 euroa (sis. alv 24%).

Ota kaveri mukaan! Saatte molemmat kurssista 10% alennuksen (hinta siis 81 eur/nassu). Ilmoittautukaa yhdellä kertaa, niin saatte alennetun hinnan.

Kurssi on tilattavissa myös työyhteisöille!

Aikaa kurssi alkuun:

Lisätiedot: johanna@soivacoaching.fi, 050 372 6951


En ilmoittaudu nyt, mutta lähetä minulle lisää tietoa kurssista!

Liityn samalla Soiva Coachingin markkinointilistalle ja annan Soiva Coachingille luvan lähettää minulle hyödylliseksi katsomaansa markkinointisisältöä. Ymmärrän, että pääsen listalta helposti pois niin halutessani.

Lähetä minulle tarjous verkkokurssista työyhteisöllemme!