Neljä askelta parempaan puheääneen

etusivu >> verkkokoulutus >> Verkkokurssit >> NAPP

Viiden viikon verkkokurssi

Seuraava kurssi alkaa 25.10.2019!

Tiedätkö sen tunteen, kun pelkäät avata suusi omalla vuorollasi? Et tiedä tuleeko ulos pihinää, kähinää vai piipitys. Tai pitkän puhetta täynnä olevan päivän jälkeen kurkku tuntuu kipeältä ja ääni on käheä? Onko sinulla puhuessasi olo, että ilma ei riitä? Joudutko toistelemaan sanomisiasi ärsyyntymiseen saakka?

Olisiko ihanaa, jos ääni voisi soljua helposti ja kauniin soivana, eikä asiaa tarvitsisi sen kummemmin ajatella?

Neljä askelta parempaan puheääneen -verkkokurssilla 

 • saat äänesi kantamaan paremmin
 • luotat itseesi ja ääneesi enemmän esiintymis- ja puhetilanteissa
 • äänentuotto tuntuu helpommalta
 • tiedät, miten ääni toimii
 • opit nauttimaan puhumisesta ja äänestäsi

Ilmoittautumalla mukaan saat

 • inspiroivia ja selkeitä teoriavideoita
 • teoriaa sekä tekstinä että kuunneltavassa muodossa
 • mukaansatempaavia harjoitusvideoita
 • harjoitukset tekstinä omaksesi
 • halutessasi Facebook-yhteisön ja kouluttajan tuen
 • puolen tunnin konsultaatiokerran verkon välityksellä
 • kaikki materiaalit puoleksi vuodeksi käyttöösi
 • Extra-osion lisämateriaalit, jos kaipaat asiasta lisää tietoa

Jos pidät siitä, että asiat käydään läpi systemaattisesti ja loogisesti, eikä niskaasi kaadeta liikaa oppia yhdellä kertaa, tämä kurssi on sinulle!

“Kompakti paketti. Tämä määrä asioita on mahdollista omaksua kiireisenkin arjen keskellä, tehtävät ja teoria eivät vaadi liikaa. Kaunis visuaalinen ulkoasu, tukee monenlaisia oppijoita.”
– Merikerttu

Neljä askelta parempaan puheääneen – verkkokurssin käytyäsi tiedät

 • miten äänentuottomekanismit toimivat
 • mitä juuri sinun tulisi ottaa huomioon omassa äänenkäytössäsi
 • miten voit valmistautua esiintymistä ja äänenkäyttöä vaativiin tilanteisiin

Käy kurssi ryhmän kanssa tai itsenäisesti

Kurssin aloitukseen määritetään tietty aika ja materiaalit avautuvat viikoittain. Jos haluat, voit liittyä samaan aikaan aloittavien joukkoon. Tämä mahdollistaa virtuaalisen tuen Facebook-ryhmän kautta. Viiden viikon kuluttua aloituksesta kaikki materiaalit ovat käytettävissäsi ja voit käydä niitä läpi omaan tahtiisi ja kertailla kaikessa rauhassa puolen vuoden ajan.

Konsultaatiomahdollisuus verkon välityksellä

Halutessasi voit varata kurssin kouluttajalta yhden puolen tunnin konsultaatiokerran, jossa saat henkilökohtaista ohjausta haluamistasi äänentuoton aiheista verkon välityksellä. Konsultaation voi varata puolen vuoden aikana kurssin aloituksesta lähtien. Voit esimerkiksi kysyä tarkennuksia harjoituksiin, suosituksia oman äänesi kehittämiseen tai vain harjoitella yhdessä kouluttajan kanssa. Konsultaatio voidaan toteuttaa esimerkiksi Skypen avulla. Tarvitset tämän toteuttamiseen ulkoisen mikrofonin ja kuulokkeet.

Tiesitkö, että hyvä puheääni voi auttaa jopa uralla etenemisessä?

Toimitusjohtajan asemaan nousemista voi edesauttaa pehmeä, mutta kuuluva ääni. Meillä käy usein niin, että yritämme voimistaa ääntämme tiivistämällä liikaa kurkunpään lihaksia. Silloin äänestä tulee puristeinen ja tulkitsemme tällaisen äänen usein vihaiseksi tai ärtyneeksi. Taitava äänenkäyttäjä hallitsee ääntään siten, että iloiset ja onnelliset asiat voidaan ilmaista selkeästi positiivisina myös voimakkaalla äänellä.

On myös olemassa tiettyjä äänen piirteitä, joita tutkimusten mukaan pidetään erityisesti epämiellyttävinä. Niitä ovat muun muassa narina ja nasaalisuus. Huomattava äänen takaisuus voi tuoda persoonasta ikäviä mielikuvia.

Puheäänen toimivuudellakin on väliä. Esimerkiksi opettajan ääniongelmien on todettu vaikeuttavan oppilaiden keskittymistä opiskeltavaan asiaan.

Ääntä on mahdollista muokata ja kouluttaa haluamaansa suuntaan, jos motivaatio opiskeluun löytyy oppilaalta itseltä. Lähtökohta oppimiselle ja muutokselle on se, että ymmärtää puheen ja äänentuoton mekanismeja ja havaitsee ja kuulee mitä omassa kehossa ja ääntöelimistössä tapahtuu.

“Äänenkäytön harjoitusten myötä on tuntunut, että ääni on kulkenut vaivattomammin ja narissut/kähissyt vähemmän, eikä ole rasittunut niin helposti.”
– Anniina

“Sain hyviä vinkkejä, joiden huomasin auttavan. Esimerkiksi äänen kuuluvuuteen, artikulaatioon ja puheen nopeuteen saamani ohjeet auttoivat. Pitää vielä muistutella itseä jotta harjoitukset siirtyisivät rutiiinisti käytettäväksi.”
– Kirsi

Verkkokurssin kouluttajana toimii FM vokologi, Johanna Leskelä.

“Olin itse nuorena hyvin ujo ja muistan selvästi arkailleeni myös äänenkäyttöäni varsinkin suuremmissa ryhmissä ja erityisesti luokassa. Pelkäsin, etten saisikaan ääntäni kuuluviin ja minun pitäisi yskiä ja kakistella saadakseni jotain kuuluville. Esiintymisarkuuteni ulottui jopa rajoittamaan elämääni jonkin verran. En uskaltanut toteuttaa haaveitani tai tehdä asioita, joita olisin oikeasti halunnut tehdä. Parikymppisenä päätin ottaa härkää sarvista ja laittaa itseni yhä uudelleen noihin kammoksuttuihin tilanteisiin. Aloin harrastaa näyttelemistä ja siinä jos jossain on on uskallettava avata suunsa. Tuolloin myös tajusin, että yliopistossa voi opiskella mielestäni huippukinnostavia aiheita, kuten puheviestintää. Pääsin opiskelemaan puheoppia Tampereen yliopistoon vuonna 2006 ja valmistuin maisteriksi, pääaineenani puhetekniikka ja vokologia, vuonna 2011.”

“Ihmisääni on kiehtova asia. On hienoa huomata, että se ei olekaan hallitsematon, kuten tuolloin nuorena luulin. Jos nyt äänessäni kuuluu rosoa tai narinaa, tai jos kurkussa tuntuu kipua ääntä käyttäessäni, tiedän mistä asia johtuu ja miten voin ääntäni auttaa. Voin luottaa siihen, että ääneni kantaa ja toimii ja osaan huoltaa sitä oikein. Olen oppinut nauttimaan äänestäni. Jännityksestä taas en edes enää yritä pyristellä eroon vaan sen suhteen pyrin sopuisaan yhteiseloon.”

“Haluan rohkaista muitakin tutustumaan omaan instrumenttiinsa. Kun äänentuotto on hallittua ja tarkoituksenmukaista, se antaa varmuutta myös muihin elämän osa-alueisiin!”

Neljä askelta parempaan puheääneen – verkkokurssin sisältö ja materiaalit

Kurssin sisältö ja materiaalit on jaoteltu loogisiin osioihin, eli neljään askeleeseen sekä yhteen kertausosioon. Ensimmäisen askeleen materiaalit ovat käytössä heti kurssin alkaessa ja loput avautuvat viikon välein. Jokaisen askeleen päätteeksi annetaan jokin pohdintatehtävä viikon ajalle. Tästä tehtävästä voidaan keskustella viikon lopulla Facebook-ryhmässä.

Nämä kaikki saat verkkokurssilla

 • Viiden viikon opetuksen ja materiaalit (arvo 350 eur).
 • Saat ladata kaikki kurssilla tehtävät harjoitukset itsellesi tekstinä (arvo 25 eur).
 • Saat myös käyttöösi Toimiva puheääni – äänenhuolto-oppaan, jonka kymmentä käytännönläheistä vinkkiä noudattamalla saat äänesi jaksamaan ja toimimaan entistä paremmin (arvo 15 eur).
 • Yhden 0,5 tunnin konsultaatiokerran verkon välityksellä (arvo 40 eur)
 • Arvo yhteensä: 430 euroa (sis. alv 24%)

Näin kurssin käyneet kommentoivat kurssia

“Miellyttävä selkeä ulkoasu. Johannan selkeä ääni.”

“Harjoitukset olivat hyviä ja monipuolisia.”

“Selkeys, helposti omaksuttavat harjoitteet, heti auttavat harjoitteet, ei liian pitkä, helppo tai vaikea. Videot olivat tosi hyviä ja kävivät esimerkkinä hyvästä äänentuotosta.”

Verkkokurssi alkaa seuraavan kerran 25.10.2019.

Ilmoittaudu Neljä askelta parempaan puheääneen –verkkokurssille nyt!

 • Opetus ja materiaalit
 • Harjoitukset tekstinä
 • Toimiva puheääni -opas
 • Puolen tunnin konsultaatio

Kaikki yhteensä 110 euroa (sis. alv 24%)

Ota kaveri mukaan!

Saatte molemmat kurssista 10% alennuksen. Ilmoittautukaa yhdellä kertaa, niin saatte alennetun hinnan.

BONUS

Neljä askelta parempaan puheääneen -verkkokurssille osallistuneet saavat Soiva Coachingin yksityistunneista ja paketeista 10% alennuksen.

Kurssin tarkka ohjelma

TeoriaHarjoitukset
1. viikko– Ääntöelimistön toiminta
– Kehon ja äänen yhteys
– Kehon lämmittely ja rentoutus
– Kehonkäyttö
– Leuan ja kasvojen rentoutus
2. viikko– Hengitys– Syvähengityksen haku
– Hengitys ja ääntäminen
3. viikko– Äänenlaatu
– Äänenväri ja -soivuus
– Lämmittely
– Resonanssiharjoitukset
– Tekstiharjoitus
4. viikko– Puhenopeus
– Artikulaation harjoittaminen
– Kertausta
– Artikulaatioharjoitukset
– Tekstiharjoitus
5. viikko– Kertaus
– Jatkosuunnitelma
– Kertausta
– Yhteenvetoa

Huom!

Kurssi on suunnattu terveen äänen kehittämiseen. Jos epäilet kurkunpäässäsi patologista vaivaa tai esimerkiksi äänen käheys on kestänyt kaksi viikkoa, hankkiudu tutkimuksiin korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille tai foniatrille.


Kurssi on tilattavissa myös työyhteisöille!

TAI

Lähetä tarjouspyyntö verkkokurssista

Lisätiedot: johanna@soivacoaching.fi, 050 372 6951